Utbildning på Volupe

Förbättra dina färdigheter och kunskaper i Simcenter.

Simulering

Programvaruportfölj för ökad produktivitet

Utveckla batterier med simulering

Siemens erbjuder en uppsättning software och funktioner som ger dig simuleringsmöjligheter.

PAAS-plattform som en tjänst

Vi samlar dina behov under ett och samma tak. Få en offert för dina behov med vår PAAS-kalkylator.

Simcenter tillhandahåller en omfattande uppsättning modeller för reaktionsflöden och utsläpp. Den täcker ett brett spektrum av tillämpningar.

Lösningspartner till Siemens

Varje partner är en erkänd expert inom sitt område med utmärkt produkt- och systemkompetens när det gäller vår simcenter-portfölj. Oavsett vilka hävstänger du vill förlita dig på för att förbättra din konkurrenskraft stöder vi dig i att nå dina mål.

Multidisciplinary

För att lösa komplexa industriella problem krävs simuleringsverktyg som omfattar ett stort antal fysiska fenomen och en mängd olika tekniska discipliner.

Effektiv simulations

Oavsett hur "realistisk" din simulering är, är de uppgifter som den ger värdelösa om de inte påverkar den slutliga utformningen av din produkt.

Simcenter är prisvärt

När teknisk simulering som Simcenter används effektivt ger den konsekvent en hög avkastning på investeringen (ROI) för ditt företag.

Kundreferat

Helsingfors skeppsvarv

Helsingforsvarvet och Volupe har ingått ett avtal där Volupe levererar och stöder användningen av Simcenter. STAR-CCM+ för avancerad CFD (Computational Fluid Dynamics) simulations.

"Helsingforsvarvet hade goda erfarenheter av STAR-CCM+ i tidigare fartygsdesignprojekt och därför var det ett naturligt val för varvet att fortsätta att använda STAR-CCM+ i designprocessen. Typiska simulations-projekt är relaterade till optimering av skrovformen och kraftprognoser. Optimering av skrovformen är ett viktigt ämne för det fartyg som konstrueras vid Helsingfors varv. Fokus ligger på att konstruera och bygga passagerarkryssningsfartyg och andra krävande specialfartyg, särskilt isgående fartyg. I framtiden kommer avancerade numeriska metoder att bli allt viktigare för Helsingforsvarvet och STAR-CCM+ är ett av de viktiga programmen för att konstruera innovativa fartyg. Varvet kommer att samarbeta med Volupe för att få bra stöd och erfarenhet av att utöka användningen av STAR-CCM+ för nya och ännu mer utmanande ämnen inom fysiken."

Janne Rantanen - Avdelningschef, Marinarkitektur

logotyp för varvet

Aker lösningar

Aker Solutions och Volupe har ingått ett avtal där Volupe kommer att leverera sina PaaS en kombination av hårdvara för högpresterande beräkningar och software Simcenter STAR-CCM+ för avancerad CFD (Computational Fluid Dynamics) simulations

Genom att utnyttja Volupes PaaS-erbjudanden kan vårt CFD Centre of Excellent hantera toppbelastningskapacitet som ett komplement till våra omfattande interna HPC-resurser. Detta kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta att bana väg genom energiomställningen genom att erbjuda världsledande lösningar med låga koldioxidutsläpp inom subseakompression och andra avancerade undervattensbyggstenar. Valet av Volupe som PaaS-partner stämmer väl överens med vår symbios med Siemens och den långsiktiga strategin att använda Siemens Simcenter-portfölj för simuleringsdriven produktdesign inom fluid-mekanik."

Henrik Alfredsson - Managing Director, Aker Solutions AB

Aker lösningar

Följ Volupe på sociala medier

Några av våra Simcenter-kunder

Maximera din investering i simulering

Oavsett om du inte har någon simuleringskapacitet alls eller om du är en erfaren användare som behöver hjälp med en projektstock är vi här för att hjälpa dig att nå dina mål. Dra nytta av vårt team av hängivna och erfarna ingenjörer för att uppnå snabba omloppstider och projektleveranser i rätt tid. Vi arbetar i nära samarbete med dig för att tillgodose dina unika behov i enlighet med dina operativa krav och företagspolicy.

Simcenter simuleringshandledning

 • Alla
 • Simcenter 3D
 • Simcenter Amesim
 • Simcenter FLOEFD
 • Simcenter FloThermXT
 • Simcenter HEEDS
 • Simcenter SPH-flöde
 • Simcenter STAR-CCM+
 • Okategoriserade
Alla
 • Alla
 • Simcenter 3D
 • Simcenter Amesim
 • Simcenter FLOEFD
 • Simcenter FloThermXT
 • Simcenter HEEDS
 • Simcenter SPH-flöde
 • Simcenter STAR-CCM+
 • Okategoriserade

Envägs FSI för en roterande propeller med hjälp av filutbyte

Ett av våra mål som konstruktörer är att komma så nära verkligheten som möjligt när vi gör simulations av ...

Läs mer →

Stängning av luckor i ytskiktet

I veckans Volupe blogginlägg är det dags att titta på verktyget för att stänga luckor i ytskiktet ...

Läs mer →
Anpassat träd Star

Minska rullning och klickning med hjälp av anpassade träd i Simcenter STAR-CCM+

På grund av de omfattande multifysiska funktionerna i Simcenter STAR-CCM+ kan det ibland krävas en hel del bläddrande och ...

Läs mer →
sv_SESwedish