Hem Evenemang Kurs Simcenter STAR-CCM+ två dagars introduktionsutbildning Introduktionsutbildning på plats, i Simcenter STAR-CCM+

Introduktionsutbildning på plats, i Simcenter STAR-CCM+

Härmed inbjuder vi dig att delta i Volupes introduktionsutbildning i Simcenter STAR-CCM+. Utbildningen är uppdelad på två heldagar (fyra sessioner) på plats hos Volupe i Göteborg. 

Utbildningens dagordning

I den här utbildningen får du lära dig att navigera i programmet och förstå grunderna bakom detta multifysiska verktyg. Sessionerna växlar mellan teori, praktiska exempel och workshops.

 

Översikt över utbildningen

Session 1: Först ges en direkt demonstration av hur man sätter upp ett fall i Simcenter STAR-CCM+. Allmän teori för CFD simulations kommer att täckas, och för arbetsverkstäderna kommer vi att fokusera på det inbyggda CAD-verktyget, 3D-CADför att skapa egna geometrier och fluid-volymer.

Session 2: Det starka verktyget Översiktsinpackning, tillsammans med maskor, kommer att stå i fokus under denna session, både i teorin och i arbetsgrupper.

Session 3: Under den tredje sessionen kommer du att köra en simulering i stationärt tillståndgenom att skapa en simulering av en verkstad. Efterbehandling kommer att diskuteras och även praktiseras.

Session 4: Under den sista sessionen kommer vi att behandla övergående simulations, men i teorin och i en verkstad (med hjälp av overset mesh). Det finns också ett visst utrymme för anpassat materialOm det finns något som du är extra intresserad av.

Tidsplan (per dag): 8.30-16:30 CET
Kostnad: 1400 EUR

Förutsättningar: Simcenter STAR-CCM+ installerat (önskvärt), ingenjörsbakgrund (tidigare erfarenhet av CFD simulations underlättar inlärningsprocessen).

Om du är intresserad av att delta i denna Volupe-kurs kan du kontakta kursledaren Johan Bernander (+46 702 951 831).eller Volupes tekniska ledare Carl Stenson (+46 766 336 599).).

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  Riktning

 • 00

  Upp

Tidsschema

Dag 1

08.30 - 12.00
Session 1
Först ges en direkt demonstration av hur man sätter upp ett fall i Simcenter STAR-CCM+. Allmän teori för CFD simulations kommer att behandlas, och för arbetsverkstäderna kommer vi att fokusera på det inbyggda CAD-verktyget, 3D-CAD, för att skapa egna geometrier och fluid volymer.
Talare:
Johan Bernander

Dag 2

08.30 - 12.00
Session 2
Det starka verktyget Surface wrapping, tillsammans med meshing, kommer att stå i fokus under det här passet, både i teori och i arbetsverkstäder.
Talare:
Johan Bernander

Dag 3

08.30 - 12.00
Session 3
Under den tredje sessionen kommer du att köra en simulering av stationärt tillstånd genom att sätta upp en simulering av en verkstad. Efterbehandling kommer att diskuteras och även praktiseras.
Talare:
Johan Bernander

Dag 4

08.30 - 12.00
Session 4
I den sista sessionen kommer vi att behandla transient simulations, men i teorin och genom en workshop (med hjälp av overset mesh). Det finns också utrymme för skräddarsytt material, om det är något du är extra intresserad av.
Talare:
Johan Bernander
Johan Bernander
Johan Bernander
Applikationssuppot-ingenjör

Boka evenemang

Om du bokar detta evenemang kan du delta i alla evenemang. Några av dem är listade nedan, men det kan finnas fler.
2023-02-20 - 2023-02-21
EUR
Tillgänglig platser: 100
-biljetten är slutsåld för vissa datum. Du kan försöka med en annan biljett eller ett annat datum.

Datum

20-21 februari 2023

Tid

08:30

Lokal tid

 • Tidszon: America/New_York
 • Datum: feb 20 - 21 2023
 • Tid 02:30

Kostnad

1 400 EURO
VOLUPE AB

Arrangör

VOLUPE AB
Telefon
070-646 60 67
E-post
info@volupe.com
Webbplats
https://volupe.com

Sponsor

REGISTRERA

Högtalare

QR-kod
sv_SESwedish