Hem Evenemang Kurs Flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+
Utbildning STAR-CCM+

Flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+

Härmed inbjuder vi dig att delta i Volupes flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+. Kursen är uppdelad på tre dagar och du kan välja dagar. 

Siemens Star CCM

Agenda kurs

Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+? Behöver du fräscha upp teorin om flerfasig teknik i Simcenter STAR-CCM+? På Volupe kan vi nu erbjuda utbildning i flerfasig simulations. Utbildningen omfattar föreläsningar med flerfasteori men också exempel och live-demonstrationer för att visa hur man installerar och kör flerfas simulations i Simcenter STAR-CCM+. Under utbildningen kommer du också att utföra workshops och hands-on träning i Simcenter STAR-CCM+ med instruktioner och vägledning från handledaren.

 

Utbildningen är uppdelad i tre moduler asom beskrivs nedan. Varje modul täcker specifika områden för flerfasig simulering inom följande områden Simcenter STAR-CCM+. Du kan välja vilka moduler du är intresserad av och skräddarsy din utbildning från en halv dag upp till flera dagar, beroende på hur mycket du vill lära dig om flerfasmodellering. De modelltyper som du är intresserad av kommer att Kurs Volupe Simcenterdiskuteras tillsammans med de nödvändiga flerfasinteraktionerna för att kombinera de olika modellerna. Det kommer också att vara möjligt för dig att ta med ditt eget fall som vi kan arbeta tillsammans med och diskutera de modeller som behövs för att beskriva din speciella fysik och din nödvändiga installation. Vi kommer också att lära dig hur man skiljer mellan olika flerstegsflöden.

Detta blogginlägg från Volupe kan ge ytterligare en fingervisning om vad som kommer att ingå i kursen: Möjligheter till flerfasmodellering i Simcenter STAR-CCM+.

Modul 1

Modul 1: Lagrangian framework (LMP) och Discrete Element Method (DEM).
Varaktighet: Längd: 1 dag 8.30-16.30
Kostnad: 700 euro

Innehåll och syfte: Med Langrangianmetoden kan vi vanligtvis simulera vätskedroppar tillsammans med avdunstning och kondensering med hjälp av LMP. Och inkludera växelverkan mellan fast och fast material med hjälp av DEM-ramen.


Modul 2

Modul 2: Eulerskt ramverk, VOF och fluidfilm.
Varaktighet: Längd: 0,5 dagar 8.30-12.30
Kostnad: 350 EUR
Innehåll och syfte: Om vi har helt omblandbara fluids kan vi använda VOF-metoden för spårning av gränssnitt. I princip kan alla flerfasmodeller användas tillsammans med vätskemodellen för att ge en bra uppskattning av fluid-beteendet nära fasta väggar, utan att man behöver lösa upp nätet alltför mycket.


Modul 3

Modul 3: Eulerskt ramverk, EMP, MMP och DMP.
Varaktighet: Längd: 1 dag 8.30-16.30
Kostnad: 700 euro

Innehåll och syfte: Den eulerska ramen kan simulera olika faser separat med hjälp av EMP och lösa transportekvationer för varje separat fas. MMP-modellen är ett annat förenklat alternativ som är användbart när de simulerade faserna kan anses vara blandbara.


Förutsättningar: Simcenter STAR-CCM+ installerat, grundläggande kunskaper om CFD (eventuellt från Volupes introduktionskurs i Simcenter STAR-CCM+).

Tveka inte att kontakta instruktören och författaren till kursen Robin Victor (+46 731 473 121) eller till Volupes tekniska chef Carl Stenson (+46 766 336 599) för att beskriva dina behov och önskemål om ett flerfasigt träningspass.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  Riktning

 • 00

  Upp

Tidsschema

Modul 1

08.30 - 16.30
Modul 1
Lagrangian framework (LMP) och Discrete Element Method (DEM).
Talare:
Robin Victor

Modul 2

08.30 - 12.30
Modul 2
Eulerskt ramverk, VOF och fluidfilm
Talare:
Robin Victor

Modul 3

08.30 - 16.30
Modul 3
Eulerskt ramverk, EMP, MMP och DMP.
Talare:
Robin Victor
Robin Victor
Robin Victor
Tekniker för applikationssupport

Boka evenemang

Om du bokar detta evenemang kan du delta i alla evenemang. Några av dem är listade nedan, men det kan finnas fler.
2023-02-21 - 2023-02-23
Flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+ Modul 1
EUR
Tillgänglig platser: 100

Modul 1 : 700 EUR

Multiphase simulations in Simcenter STAR-CCM+ Module 1-biljetten är slutsåld för vissa datum. Du kan försöka med en annan biljett eller ett annat datum.
Flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+ Modul 2
EUR
Tillgänglig platser: 100

Modul 2 : 350 EUR (halvdag)

Multiphase simulations in Simcenter STAR-CCM+ Module 2-biljetten är slutsåld för vissa datum. Du kan försöka med en annan biljett eller ett annat datum.
Flerfasig simulations i Simcenter STAR-CCM+ Modul 3
EUR
Tillgänglig platser: 100

Modul 3 : 700 EUR

Multiphase simulations in Simcenter STAR-CCM+ Module 3-biljetten är slutsåld för vissa datum. Du kan försöka med en annan biljett eller ett annat datum.

Datum

feb 21 - 23 2023

Tid

08:30 - 16:30

Lokal tid

 • Tidszon: America/New_York
 • Datum: feb 21 - 23 2023
 • Tid 02:30 - 10:30

Kostnad

700 EUR
Kategori
REGISTRERA
QR-kod
sv_SESwedish