Logotyp för Volupe

Blogginlägg Volupe

Geometriförberedelse i 3D-CAD i Simcenter STAR-CCM+

In denna veckas blogginlägg, vi kommer att undersöka världen av förbehandling av geometrier för din Simcenter STAR-CCM+ simulations. Den byggda-i CAD-program 3D-CAD är en fantastisk verktyg för skapa och förbereda din fluid och fasta domäner före simuleringen. Det är bekvämt att ha den underliggande geometrin och alla förberedelser gjorda i samma grafiska gränssnitt som du inställning, mesh, körning och efterbehandlingess simuleringen är inte något att försumma.  

Förutom att det är ett kompetent och användarvänligt CAD-program med funktioner som alla andra CAD-program har, finns det många anledningar till att använda 3D-CAD som CAD-program innan du börjar köra simulations i Simcenter STAR-CCM+. Snågra av dem är det:

  • Lätt att extrahera fluid-domänen från en geometri där endast solida delar modellerats.
  • Geometriberedningen kan vara ändras och uppdateras med bara en några få klick i stället för att återimportera uppdaterade geometrier.
  • Operationer i 3D-CAD sparas i CAD:s trädstruktur och det går att ordna, ändra eller undertrycka operationerna i efterhand.
  • Nav kroppar, ansikten och plåtkroppar. kommer att följa automatiskt. under hela simuleringen. 
  • Dkan ställas in som parametrar för att vara varierade i designstudier. 

Det är inte möjligt att presentera alla fördelar och funktioner i 3D-CAD i ett blogginlägg, men vi har tre videor med användbara funktioner längre ner. Undertexter finns med för att beskriva funktionerna och hur man använder dem. Vi hoppas att de här funktionerna kommer att vara till nytta för förberedelseprocessen för din simulering. De funktioner som presenteras är följande:

  • Video 1 - verktyg för att upptäcka läckor 
  • Video 2 - delning ansikte genom kantprojektion 
  • Video 3 - defektur av ansikten (manuellt), defektur av kroppar (automatiskt), förtjocka 

 

Vi på Volupe hoppas att dessa videor ska inspirera dig till att använda 3D-CAD fullt ut, och som funktionerna är användbara i din geometriförberedelse. Om du har några frågor kan du skicka ett e-postmeddelande till support@volupe.com. 

 

Video 1 - verktyg för att upptäcka läckor: Verktyget för upptäckt av läckor var implementerades i 3D-CAD i version 2021.1, och den verktyget skapar en fluid eller . solid domän samtidigt som den hjälper dig att hitta läckor. 

 

Video 2 - delning ansikte genom kantprojektion: Möjligheten att dela upp ansikten genom projektion av en kant infördes också i version 2021.1. Den här funktionen är användbar när du vill använda kanter för dela upp ytor när man utvärderar olika delar av ytan individuellt, eller utföra en operation på endast en del av ytan. 

 

Video 3 - förminskar ansikten (manuellt), förminskar kroppar (automatiskt), förtjockar: Att besegra ansikten eller kroppar kan göras både med och utan Automatiskt val.båda kan vara användbara olika occasioner. Funktionen för att förtjocka en används för att skapa en fast substans (icke ihålig geometri) . på ett ansikte. Eftersom både fluid-domäner och fasta domäner beskrivs som icke ihåliga geometrier i Simcenter STAR-CCM+ är detta en mycket användbar funktion när du förbereder den geometri som du ska använda i simuleringen.

Författare

Christoffer Johansson, M.Sc.
support@volupe.com
+46764479945

Christoffer Volupe

Fler blogginlägg

sv_SESwedish