Logotyp för Volupe

Blogginlägg Volupe

Så här återställer du Simcenter Star-CCM+ GUI

Ibland kan det hända att GUI för Simcenter Star-CCM+ ändras. Detta kan ske av misstag eller så kan du ha ändrat den medvetet. Ändringarna kan fortfarande vara kvar när du startar den nästa gång. I veckans blogginlägg kommer vi att titta på tre sätt som du kan återställa ditt GUI till sina ursprungliga inställningar. Om ett av dem inte fungerar kan ett annat kanske fungera.

Använda GUI för att återställa GUI

Den första metoden är den mest användbara om du helt enkelt har förlorat ett av fastighetsfönstren eller ändrat deras placering. Under verktyg väljer du återställningsalternativ. I rutan för återställningsalternativ väljer du Windows layout. När du har startat om din Simcenter Star-CCM+ Förhoppningsvis kommer fönstret att återgå till sina standardpositioner.

Ta bort alla Star-kataloger

Med nästa metod återställer du både GUI och andra anpassade inställningar i Simcenter Star-CCM+. För att detta ska fungera måste din filutforskare visa dolda objekt. Du navigerar sedan till C:\Users\YourUserName\AppData\Local\CD-adapco. I den här mappen hittar du ett filter för varje Star-version som har installerats på din dator. Du raderar sedan det filter som motsvarar den som du har problem med.

Observera att om du använder Linux måste du också öppna en filutforskare och aktivera dolda objekt. Navigera till din hemkatalog där alla de olika stjärnmapparna finns. Återigen, ta bort den som motsvarar din specifika version, den som du vill återställa.

Användning av kommandotolken

För att återställa inställningarna för GUI med hjälp av en kommandotolk öppnar du först en kommandotolk och skriver sedan "starccm+.exe -reset". Om du inte känner till rätt version av .exe kan du använda den fullständiga sökvägen i stället. Till exempel \C:Program.......\starccm+.exe - reset.

Observera också att samma information finns i användarhandboken och på supportcentret. Men om du har några frågor om detta eller något annat ämne, tveka inte att kontakta oss på support@volupe.com.

Läs också:
Bubble Plots för utforskning av design
Uppdatering av Simcenter STAR-CCM+ 2020.2 del 1
Uppdatering av Simcenter STAR-CCM+ 2020.2 del 2
Simcenter STAR-CCM+ version 2020.3 nyheter - Del 2
STAR-CCM+ syntax för fältfunktioner, del 2

Fler blogginlägg

sv_SESwedish