Logotyp för Volupe

Blogginlägg Volupe

Så här ställer du in guiden i Simcenter FloEFD

Den här veckan har jag skapat en videohandledning om hur du ställer in guiden i Simcenter. FloEFD. I guiden ställer du in alla globala inställningar för din simulering. Detta är det första steget för att få igång simuleringen. Titta på videon nedan för att få vägledning och några tips om inställningen.

 

Observera: Om du definierar randvillkor för det interna flödet kommer alternativet "exclude cavities without flow condition" (uteslut håligheter utan flödesvillkor) inte att utesluta den interna domän som är ansluten till gränsen med ett randvillkor.

Som jag nämner i slutet av videon har jag använt den fristående versionen av Simcenter FloEFD i den här handledningen. Om du till exempel skulle använda Simcenter FloEFD som en plug-in för NX, skulle GUI se ut som i bilden nedan. I bilden finns indikationer i det övre vänstra hörnet för guiden (1), allmänna inställningar (2) och enhetssystem (3).

Jag hoppas att den här videohandledningen om hur du ställer in guiden i Simcenter FloEFD har varit användbar. Glöm inte att du alltid är välkommen att kontakta oss på support@volupe.com om du har några frågor om din simulations.

Läs också:
Hur man kör en grundläggande simulering i Simcenter FloEFD
Assistenter och tillägg i Simcenter STAR-CCM+ del 1
Assistenter och tillägg i Simcenter Star-CCM+ del 2, E-cool
Mallar och ini-filer

 

Fler blogginlägg

sv_SESwedish