Logotyp för Volupe

Arbeta på Volupe

Applikationsstödsingenjör - Simcenter 3D
31 oktober 2022

Om oss

Genom att gå med i Volupe får du chansen att uppleva den ständiga tillväxten och förbättringen som har gjort Simcenter och dess relaterade produkter till ett favoritval inom ingenjörsbranschen. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg där vi nu expanderar snabbt och bygger upp vår organisation för att möta efterfrågan från våra befintliga och framtida kunder. För att åstadkomma stor innovation behöver man ett stort sinne och superb programvara. Volupe kan inte hjälpa våra kunder med deras fantasi, men vi kan hjälpa dem att nå sin fantasi via Siemens programvara. På vägen dit kommer vi att göra vårt yttersta för att stödja våra kunder på bästa möjliga sätt.

 

Arbetsbeskrivning

 

Översikt över positionen

Applikationsstödsingenjören ansvarar för att se till att våra kunder lyckas tekniskt med att använda vår programvara Simcenter 3D. I nära samarbete med kunderna för att förstå deras tekniska arbetsflöde föreslår applikationsstödsingenjören lösningar och bästa praxis för att hjälpa kunden att nå sina mål och förbättra sina processer. I rollen ingår klassrumsutbildning, mentorskap och direkt kundsupport. Positionen har ett nära samarbete med försäljningsorganisationen för att upptäcka möjligheter att öka användningen inom konton och engagera kunden för att förverkliga denna tillväxt. Utmärkt kommunikationsförmåga och en önskan att arbeta med kunder är avgörande för att lyckas i denna snabba och breda ingenjörsroll. Om du är kreativ, entreprenörsdrivande och har en utmärkt kommunikationsförmåga vill vi gärna höra av dig.

 

Ansvarsområden

 • Fungera som primär kontaktpunkt för tilldelade konton för alla tekniska frågor som rör deras användning av Simcenter 3D. Identifiera problem och ta ansvar för att problemen löses på ett framgångsrikt sätt.
 • Underlätta försäljningsprocessen genom att utveckla information om konton, söka möjligheter till ökad användning av programvara och hjälpa till med att installera programvara.
 • Genomföra tekniska diskussioner med kunder för att samla in och förstå simuleringskrav, föreslå lösningar och förklara fördelarna med vårt tillvägagångssätt.
 • Utbildning om inledande och avancerade ämnen i Simcenter 3D.
 • Utför benchmark simulations och testfall för att utforska nya metoder, definiera bästa praxis och verifiera resultat.
 • Arbeta med flera projekt och stöduppdrag samtidigt.
 • Demonstrera nya programvarufunktioner för kunderna.

 

Kunskaper, färdigheter, utbildning och erfarenhet som krävs

 • Sc. eller doktorsexamen inom relaterat område, med inriktning på FEA och strukturmekanik.
 • Mer än 5 års industriell erfarenhet av Simcenter 3D, Nastran, ANSYS Mechanical, Abaqus CAE etc.
 • Förmåga att lära sig nya färdigheter och anpassa sig till kundernas behov.
 • Utmärkt förmåga att kommunicera, organisera, hantera tid och presentera.
 • Engelska och ett eller flera av de nordiska språken.

 

Företrädda kunskaper/färdigheter, utbildning och erfarenhet

 • Erfarenhet av maskindelning av komplexa geometrier, dynamik med flera kroppar, strukturmekanik och dynamik, värmeöverföring, NVH och akustik.
 • Arbetslivskunskap om vanliga designprocesser, mål och begränsningar inom någon av följande branscher: Marin, flyg- och rymdindustrin, bilindustrin, olja och gas, energi, förbränning, elektroniska komponenter etc.

Plats

Göteborg, Sverige

Sista ansökningsdag

2022-07-15.

Vi utvärderar och intervjuar kandidater kontinuerligt, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Om du har några frågor relaterade till tjänsten kan du komma i kontakt med Carl Stenson, Technical Lead and Customer Success Manager på Volupe AB. Antingen via telefon +46 766 33 65 99 eller via e-post carl.stenson@volupe.com. Ansök genom att skicka CV/resumé tillsammans med ett personligt brev till info@volupe.com.

Simcenter 3D-kvinna
sv_SESwedish