Blogginlägg Volupe

Uppdatering av Simcenter STAR-CCM+ 2020.2 del 2

Förra veckans blogginlägg handlade om några av nyheterna för den nya versionen av Simcenter STAR-CCM+, version 2020.2. Detta tema kommer att upprepas den här veckan. Veckans inlägg kommer att behandla AMR-uppdateringar tillsammans med några andra relevanta uppdateringar.

AMR

I årets första Simcenter STAR-CCM+ release, infördes överset AMR. Detta har förbättrats ytterligare för hantering av små luckor. Tidigare var det nödvändigt med ett användardefinierat förädlingskriterium. Nu säkerställer en ny "Uniform Gap Refinement" förfining utan negativa volymceller och utan hängande noder i prisma-lagermätaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ytterligare AMR-funktion är införandet av modellbaserad AMR för reagerande flöden. Detta bidrar till att minska genomströmningstiden samtidigt som upplösningen för en flamfront ökar. I videon nedan ser vi ett fall med en Volvo-brännare där användningen av fysikbaserad AMR-modell för reagerande flöden demonstreras.

Dessutom är multikomponentgas nu kompatibel med AMR, både reagerande och icke-reagerande. Dessutom införs Langrangian-kompatibilitet med AMR för flerfaser. Detta kan minska beräkningskostnaden i fall där LMP-droppar förekommer tillsammans med antingen en modellbaserad förfining för VOF eller en användarförfining baserad på fältfunktioner. I videon nedan visas ett exempel på en fordonstorkare där VOF och en modellbaserad AMR-förfining med översetning används tillsammans med LMP.

Datamapperare

Volymdata-mapparna har omarbetats och är nu både snabbare och kräver mycket mindre minne vid utförandet. Detta är mycket användbart i fall där datamappning används där lösningen ofta mappas på grund av omformning, t.ex. förbränning i cylinder simulations, omformning på grund av FSI osv. Grafen nedan visar att minnet minskar 6 gånger med högre antal kärnor för kartläggning av en racerbil från 20 M till 15 M celler.

Strömningsdynamik

Det finns en förbättring av den fysiska termiska profilens noggrannhet genom att göra energimedelvärden för en rotor med stationär hölje. Gränsalternativet (det är ett alternativ eftersom det inte alltid är lämpligt att medelvärdesberäkna väggtemperaturen) ger medelvärdesberäknade resultat i höljet, vilket visas på bilden, genom att höljet definieras i en separat referensram. Arbetsflödet är enkelt och använder radiella bins som i fallet med blandningsplanet. Men i det här fallet är det helt automatiserat. För bearbetning kan du använda samma fältfunktioner som tidigare. För närvarande är det inkompatibelt med EMP och PPM utan jämvikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och slutligen, för dig som använder strålning i din simulations. Det finns nu en upp till 5 gånger större ökning av hastighet vid beräkning av visionsfaktorer. För detta måste du använda avancerad ray tracing och förbättringen är främst synlig för stora fall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hoppas att detta har varit till nytta för dig en Simcenter STAR-CCM+ användare. Tveka inte att kontakta mig på robin.victor@volupe.com eller support@volupe.com om du har några frågor. Titta in igen nästa vecka för fortsättningen av vad version Simcenter STAR-CCM+ 2020.2 har att erbjuda.

Läs också:
Simcenter STAR-CCM+ version 2020.3 nyheter - Del 1
Uppdatering av Simcenter STAR-CCM+ 2020.2 del 1
Simcenter STAR-CCM+ version 2020.3 news part5
STARCCM+ version 2020.3 nyheter - del 3
Simcenter STAR-CCM+ version 2020.3 nyheter - Del 2

Fler blogginlägg

sv_SESwedish